Mission Wrap dengan Telur dan Sosej

Assalamualaikum.. Menu malam tadi ummi hanya sempat buatkan menu ala-ala burrito dari Mexico..hehehhe.Tapi wrap ni ummi hanya gunakan telur, sosej dan capsicum jek..nak cepat lgipun bahan ni jek yang ada semalam. Jom layan menu ni. Bahan-bahan: 4 Wrap- Ummi gunakan jenama Mission 2 sosej 2 biji telur capsicum - potong dadu/hiris nipis Olive oil Mozarella …

Advertisements

Fried Beef Macaroni

Amboiii omputeh gitu menu kali ni...Kali ini ummi tak sempat nk snap gambar utk bahan-bahan ni..dah nk abis baru sempat snap..Resepi macaroni daging ini boleh jugak menggunakan ayam. Ni ummi guna sebab lebihan dari resepi disini. Boleh gunakan macaroni atau bowtie spageti..Resepi ni ummi tak gunakan chilli flakes sebab anak2 ummi kecil lagi..Jom layan... Bahan-bahan: Macaroni/Bowtie …

Ayam ala Nandos

Semalam ummi mencuba resipi ayam ala nandos yang diberikan oleh kawan. Bahan-bahan pun mudah didapati dan kos nya jauh lebih murah berbanding makan di Nandos..Ummi memasak ayam ini menggunakan periuk Noxxa.Maklumlah periuk ini serba guna dan agak mahal..So kita gunakan betul2..Jom tengok resipi nyer. Bahan-Bahan: 1 ekor ayam dipotong 4 - bersihkan 2 sudu besar …

Biskut TAM

Agak lama dah tak update blog..Kali ini ummi nk share resipi biskut TAM..Ni penangan tengok citer Tuan Anas Mikael (TAM)..Ummi dapat resipi ni dari kawan facebook jugak..Resipi ini mudah nak buat dan sedap ala-ala biskut oat kracker yang ade jual kt supermarket tu..Jom layan.. Bahan-bahan: 1 cawan butter 1 cawan gula perang 1 biji telur …