Telur Dadar Gulung aka Korean Egg Rolls

Resepi kali ni amat mudah dan senang.. Nama pun telur dadar. Campak je bahan2 lain yang kita suka. Ummi peminat citer Korea dan Running Man tu yang kadang2 terpengaruh dengan citarasa mereka bab makanan. Kalau tengok diorg makan telur dadar goreng je pun dah boleh terliur walhal kalau kat sini x pandang mana pun sngat telur dadar tu..hehehhee. Takpe, ni hanya untuk menu tambahan atau side order omputeh cakap. Jom tengok resipi:

Bahan2:

3/4 biji telur – cucikan dulu
Daun bawang – potong bulat2
Lobak – sagatkan
Garam dan minyak

Cara2:
Masukkan kesemua bahan2 ke dalam bekas dan kacau. Ummi gunakan kuali non stick dan panaskan minyak. Kemudian masukkan adunan tersebut. Apabila bawah dah masak. lipatkan dan kemudian gulung. Angkat dan gunakan pisau tajam untuk memotong.Ini lah hasil nya…Tadaaaaa

IMG_3111

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s