Nasi Mediterranean ala Nandos

Salam semua.Alhamdulillah hari ni mood nak makan nandos tapi sebabkan masa x cukup nak keluar g mall so ummi decide makan kat rumah je.Untuk ayam ummi memang dah perap siang-siang sebab plan asal nak makan untuk menu lain.Resepi untuk ayam boleh tengok disini. So untuk hari ni ummi hanya nak share resipi untuk masak nasi ala mediterranean nandos jek. Sangat2 laa mudah dan senang.If guna periuk noxxa lagi laaa cepat.

Bahan2:

Beras 2 pot – cuci dan toskan

1-2 sudu marjerin

Sayur mixed vege – cucikan dan tos

Garam

Air

Cara2:

Masukkan beras dalam periuk.masukkan marjerin+sayur vege+garam+ air.

Masak seperti biasa.Jika guna noxxa HP selama 5-7 minit.

Siap untuk dimakan bersama ayam panggang,fries and salad.Yummy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s