Resipi Cendawan Goreng

Resipi Cendawan Goreng Sedap!!!! Salam Ramadhan semua..mari ummi kongsikan resepi senang dlu starter menu untuk kita berbuka puasa..sangat mudah dan senang. Bahan2: Cendawan tiram - cuci dan toskan 1 biji Telur Tepung jagung+ tepung beras@Tepung goreng ayam/tempura Cara2: 1)Panaskan minyak dalam kuali. 2) campurkan kedua2 tepung dengan garam. 3)Kemudian pukul telur dalam bekas kosong. Celupkan …

Advertisements

Ikan Masak Tumis Air

Okay,hari ni ummi hanya sediakan lauk sangat simple untuk anak2 ummi..Maklumlah budak2 suka sangat lauk ala2 sup..Ummi gunakan ikan bawal sebab x renyah nak buang tulang2 tu..Ok jom tengok menu simple ni... Bahan2: 1 ekor ikan bawal- cuci dan potong dua Serai 1 batang- potong dan ketuk2 Bawang merah dan putih- hiriskan Sedikit halia- hiriskan …

Siakap Asam Pedas

Assalamualaikum..dah lama betul ummi tak update blog ni dek kerana kesibukan di opis..Ok,kali ni ummi nak share resipi asam pedas melaka..Resipi ni ummi belajar dari kakak ipar..Kebetulan ade stok ikan siakap..jadi ummi pun terus beli bahan2 sampingan untuk asam pedas nih.. Jom tengok resipi.... Bahan2: 1 ekor ikan siakap - potong dan cuci.Rendam dengan asam …