Scone Rangup dan Sedap

Assalamualaikum semua. Sorry sebab dah lama bercuti dari menulis blog. Maklumla kesibukan bekerja dan bercuti baru-baru ini. Hari tu bercuti di Cameron Highlands seronok dapat makan scone dan minum teh di waktu sejuk dingin di sana. Kawan ummi yang stay sana bgtau yang scone ni macam cekodok jek di sana..hehehe.Apabila teringatkan moment tu ummi terasa …

Advertisements

Resipi Cendawan Goreng

Resipi Cendawan Goreng Sedap!!!! Salam Ramadhan semua..mari ummi kongsikan resepi senang dlu starter menu untuk kita berbuka puasa..sangat mudah dan senang. Bahan2: Cendawan tiram - cuci dan toskan 1 biji Telur Tepung jagung+ tepung beras@Tepung goreng ayam/tempura Cara2: 1)Panaskan minyak dalam kuali. 2) campurkan kedua2 tepung dengan garam. 3)Kemudian pukul telur dalam bekas kosong. Celupkan …

Mushroom Meat Treasure ala Pizza Hut

Last time Ummi pergi makan dgn family di Pizza Hut. Skrg diorg ada new recipe Mushroom Chicken Treasure...Bila makan rasaΒ ok laaa dan ummi tgk mcm simple jek recipe dia..Ada kt menu dia tulis guna kepingan tortilla rangup berinti ayam,cendawan,bawang dan salsa tomato..So smlm ummi teringin nak try masak menu tu memandangkan bahan2 ada..Cuma ummi Β olah …