Sup Ayam

Untuk sahur semalam ummi hanya panaskan nasi goreng bersama dengan sup ayam. Makan bersama ayam goreng dan salad.Okaylaa untuk alas perut seharian.. Ok sekarang ummi sharekan resipi sup ayam. Bahan2: Ayam - potong kecil Bawang merah 5,6 ulas Bawang putih 2 ulas Kulit kayu manis,bunga lawang dan pegaga - tumis Sup bunjut Rempah sup - …

Advertisements

Nasi Goreng Adabi

Salam semua..Untuk juadah buka puasa semalam ummi menyediakan nasi goreng bersama sup ayam. Resipi sup ayam akan ummi postkan dalam entry lain dan ayam goreng krispy..Menu ayam tersebut seperti di sini. Ummi namakan nasi goreng adabi sbb ummi gunakan pes adabi nasi goreng. Jom tengok resipi. Bahan2: Pes nasi goreng adabi Nasi putih - sejukkan …

Tomyam Cendawan Enoki

Hi all..today ummi would like to share the menu of tomyam cendawan enoki..just bcoz ummi use cendawan enoki only..no difference actually with others tomyam menu 😂😂😂 Now,ummi will share the simple duper menu of tomyam..ummi hanya gunakan pes tomyam dek kerana kekangan masa lagi2 agak lambat ummi sampai ke rumah..so gunekan yg dah ada. Bahan2: …

Ayam Goreng Krispy

Salam semua..sori sebab blog dah lama menyepi dek kerana kerja hakiki bertimbun2..maklumlaa kerja makan gaji camni laaa 😄...Kali ni ummi nak upload menu simple dahulu untuk kasi warm up dlu blog ni..Semalam ummi masak ayam goreng krispy bersama tomyam cendawan enoki..Alhamdulillah anak2 pun suka wlau menu simple je.. Untuk ayam goreng,ummi gunakan tepung Bestari yang …

Rendang Ayam Ummi

Salam Aidil Adha ummi ucapkan untuk semua..Alhamdulillah berkesempatan untuk berpuasa Sunat Arafah..Okay,untuk hidangan di pagi raya haji kali ni,ummi hanya menyediakan rendang ayam,ketupat dan nasi goreng..Di sini ummi kongsikan resepi untuk rendang ayam.Jom layan.. Bahan2: 2 ekor ayam - cuci dan toskan Santan pekat 1kg Bawang merah 1kg Bawang besar 2/3 biji Bawang putih 10 …

Ayam ala Nandos

Semalam ummi mencuba resipi ayam ala nandos yang diberikan oleh kawan. Bahan-bahan pun mudah didapati dan kos nya jauh lebih murah berbanding makan di Nandos..Ummi memasak ayam ini menggunakan periuk Noxxa.Maklumlah periuk ini serba guna dan agak mahal..So kita gunakan betul2..Jom tengok resipi nyer. Bahan-Bahan: 1 ekor ayam dipotong 4 - bersihkan 2 sudu besar …