Scone Rangup dan Sedap

Assalamualaikum semua. Sorry sebab dah lama bercuti dari menulis blog. Maklumla kesibukan bekerja dan bercuti baru-baru ini. Hari tu bercuti di Cameron Highlands seronok dapat makan scone dan minum teh di waktu sejuk dingin di sana. Kawan ummi yang stay sana bgtau yang scone ni macam cekodok jek di sana..hehehe.Apabila teringatkan moment tu ummi terasa …

Advertisements

Bubur Kacang Durian

Bubur Durian Terengganu

Semalam Ummi dapat request dari big boss katenyer teringin nak makan bubur kacang durian..So tghari smlm kami pergi cari durian alhamdulillah ada. Ummi beli sebiji je ckup laa untuk bubur. Untuk masak bubur kacang ni biasanya kacang kene rebus lama tapi ummi gunakan periuk Noxxa. Sekejap jek masak bubur nih. Jom ummi kongsikan resipi. Bahan2: …