Mee Goreng Basah

Salam semua..hari ni juadah berbuka ummi hanya masakkan mee goreng basah..Asyik berbuka dengan nasi jadinya terasa nak makan mee pulak.Ok jom ummi sharekan resepi mee goreng basah. Bahan2: 1 bngkus Mee kuning - celurkan sekejap Ayam - potong kecil dan cucikan Cili kisar/cili lumat - 4,5 sudu besar Fishball Sos tomato - 3 sudu Sos …

Advertisements

Keow Teow Goreng

Salam semua..Alhamdulillah, pagi tadi ummi sempat menyiapkan sarapan pagi iaitu keow teow goreng untuk keluarga.Bahan-bahan ummi dah siap sediakan malam tadi. So bangun pagi senang just masukkan aje dalam kuali. Jom tengok resipinya: Bahan2: 1 pack keow teow- bilas dengan air dan toskan Isi ayam - potong kecil Udang - buangkan kepala Fish ball/sosej - …

Mee Wantan Sup

Alhamdulilah hari ni hujan dari pagi smpai laaa skrg..time-time cmni sedap dapat makan sup2 ni..teringat hari tu ummi ade beli mee wantan sbb anak2 suka sngat dgn mee..So ummi decide nk masak mee wantan sup bersama nugget..ptutnyer dgn wantan goreng/sup tp sbb bahan xde..so ummi ganti je dengan nugget..Jom tengok resipinyer. Bahan2: Mee wantan - …

Mee Rebus Terengganu

Semalam ummi lambat sampai ke rumah disebabkan hujan melimpahh..Bila dah hujan maklum laa jalan pun licin..Sampai rumah pun dah nak 630 petang...So ummi rasa nak masak yang cepatΒ jek..Teringat ade 1 bungkus mee kuning dan bahan nk guna pun senang la banyak sangat...Lagipun menu ini sangat mudah untuk disediakan. Sesuai sapa yang nak cepatΒ dan sukakan mee. …