Nasi Goreng Adabi

Salam semua..Untuk juadah buka puasa semalam ummi menyediakan nasi goreng bersama sup ayam. Resipi sup ayam akan ummi postkan dalam entry lain dan ayam goreng krispy..Menu ayam tersebut seperti di sini. Ummi namakan nasi goreng adabi sbb ummi gunakan pes adabi nasi goreng. Jom tengok resipi. Bahan2: Pes nasi goreng adabi Nasi putih - sejukkan …

Advertisements

Nasi Mediterranean ala Nandos

Salam semua.Alhamdulillah hari ni mood nak makan nandos tapi sebabkan masa x cukup nak keluar g mall so ummi decide makan kat rumah je.Untuk ayam ummi memang dah perap siang-siang sebab plan asal nak makan untuk menu lain.Resepi untuk ayam boleh tengok disini. So untuk hari ni ummi hanya nak share resipi untuk masak nasi …

Pulut Kelapa dan Ikan Panggang

Semalam ummi teringin sangat nak makan beras pulut bersama ikan panggang. Jadi petangnya ummi beli siap2 bahan-bahan untuk dimasak pagi esoknya.Pulut kelapa ini adalah makanan traditional negeri asal ummi. Pulut kelapa ini sedap di makan di waktu pagi atau petang.Biasanya pulut kelapa ini dimakan bersama ikan panggang dan bolehΒ digantikan dengan keropok atau ikan masin. Resipi …

Nasi Minyak Terengganu

Assalamualaikum.. Alhamdulillah diberikan kekuatan untuk memasak pada hari ini demi untuk keluarga. Weekend lepas suami request untuk makan nasi minyak dan daging kurma. Terus check bahan-bahan dalam peti, alhamdulillah semua ada.Cuma untuk acar mntak encik suami belikan. Resipi nasi minyak dan daging kurma ini adalah resepi dari emak Ummi versi Terengganu.Maklumlah kami memang asal dari …