Sayur Sawi Tauhu

Selamat sejahtera semua. Hari ini ummi ada appointment di hospital. Balik pun dah lambat jadi ummi decide hanya nak masak simple2 aje untuk anak2 makan sekali. Tengok lauk dalam peti pun tak banyak dah 😂... Ummi decide nak masak sayur sawi tauhu dan ayam goreng saja. Amat mudah dan ringkas. Bahan-bahan: Sawi Pak Choy - …

Advertisements

Sayur Kubis Mamak

Salam semua.Entri ini ummi nak kongsikan resepi sayur goreng mamak iaitu menggunakan kubis. Hidangan ini ummi sekalikan dengan resepi siakap asam pedas seperti menu disini. Resepi sayur goreng ini sangatla mudah. Jom ummi kongsikan. Bahan2: Kubis - hiris nipis Daun kucai - potong kecil Biji sawi - 2 sudu Bawang putih - hiriskan Garam dan …

Lauk Bayam Tumis

Untuk sahur pertama di bulan Ramadhan kali ini ummi hanya menyiapkan lauk bayam tumis. Dan dihidangkan bersama ikan goreng dan ikan masin. Jom ummi kongsikan resipi: Bahan2: Bayam dipotong - cucikan sehingga bersih Bawang merah 3 ulas Bawang putih 2 ulas Sedikit ikan bilis Separuh kiub maggi Tauhu - potong 6 Cara2: Blendkan bawang merah,putih …

Tomyam Cendawan Enoki

Hi all..today ummi would like to share the menu of tomyam cendawan enoki..just bcoz ummi use cendawan enoki only..no difference actually with others tomyam menu 😂😂😂 Now,ummi will share the simple duper menu of tomyam..ummi hanya gunakan pes tomyam dek kerana kekangan masa lagi2 agak lambat ummi sampai ke rumah..so gunekan yg dah ada. Bahan2: …

Sayur Goreng Bendi

Semalam ummi agak kelaut sket sebab migrain menyerang..huhuhu.ujian dari Allah.Dari pagi di pejabat tak dapat nak buat kerja.Alhamdulillah nasib ummi dapat beli actifast di kafe,at least dapat legakan sedikit sakit tu..Selepas ambil anak2 di rumah pengasuh,ummi beli sedikit barang2 basah nak masak utk makan malam. Kali ni ummi nak kongsikan resipi sayur goreng bendi.Bendi amat …