Keow Teow Goreng

Salam semua..Alhamdulillah, pagi tadi ummi sempat menyiapkan sarapan pagi iaitu keow teow goreng untuk keluarga.Bahan-bahan ummi dah siap sediakan malam tadi. So bangun pagi senang just masukkan aje dalam kuali. Jom tengok resipinya: Bahan2: 1 pack keow teow- bilas dengan air dan toskan Isi ayam - potong kecil Udang - buangkan kepala Fish ball/sosej - …

Advertisements

Nasi Mediterranean ala Nandos

Salam semua.Alhamdulillah hari ni mood nak makan nandos tapi sebabkan masa x cukup nak keluar g mall so ummi decide makan kat rumah je.Untuk ayam ummi memang dah perap siang-siang sebab plan asal nak makan untuk menu lain.Resepi untuk ayam boleh tengok disini. So untuk hari ni ummi hanya nak share resipi untuk masak nasi …

Sambal Sotong Petai

Hari ni ummi hanya nak tambah sedikit lauk memandangkan lauk masak tumis air masih ada lagi..Resipinya boleh tengok di sini. Pagi tadi ummi sempat beli sedikit petai selepas breakfast di kedai. Ummi nak masak sotong sambal petai kerana bahan2 ada di rumah.Jom tengok resepinya. Bahan2: Sotong - cuci dan potong ikut kehendak size Petai - …

Udang Galah Masak Lemak

Ahad lepas ummi ada belikan udang galah di pasar tani..Terus terpikir nak masak lemak pun sedap.Terus carikan bahan2 di pasar sekaligus.Sebelum ni ummi tak tau nak masak lemak2 ni maklum laa ummi kan orang pantai timur.So tengok kakak ipar duk masak ummi pun cuba2 lah masak jugak.Menu ini ummi hidangkan bersama sayur bendi goreng disini …

Sayur Goreng Bendi

Semalam ummi agak kelaut sket sebab migrain menyerang..huhuhu.ujian dari Allah.Dari pagi di pejabat tak dapat nak buat kerja.Alhamdulillah nasib ummi dapat beli actifast di kafe,at least dapat legakan sedikit sakit tu..Selepas ambil anak2 di rumah pengasuh,ummi beli sedikit barang2 basah nak masak utk makan malam. Kali ni ummi nak kongsikan resipi sayur goreng bendi.Bendi amat …

Pizza Tortilla

Assalamualaikum semua..alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberikan nikmat untuk meneruskan hidup..Ok dari semalam lagi anak ummi request untuk makan pizza untuk breakfast dia. Pizza ni bukan macam pizza yang biasa kita makan di pizza atau dominos sbb ummi hanya gunakan roti tortilla saja sebagai base.Resepi ni pun ummi dapat dari kawan2 juga. Jom …

Mee Wantan Sup

Alhamdulilah hari ni hujan dari pagi smpai laaa skrg..time-time cmni sedap dapat makan sup2 ni..teringat hari tu ummi ade beli mee wantan sbb anak2 suka sngat dgn mee..So ummi decide nk masak mee wantan sup bersama nugget..ptutnyer dgn wantan goreng/sup tp sbb bahan xde..so ummi ganti je dengan nugget..Jom tengok resipinyer. Bahan2: Mee wantan - …