Mee Wantan Sup

Alhamdulilah hari ni hujan dari pagi smpai laaa skrg..time-time cmni sedap dapat makan sup2 ni..teringat hari tu ummi ade beli mee wantan sbb anak2 suka sngat dgn mee..So ummi decide nk masak mee wantan sup bersama nugget..ptutnyer dgn wantan goreng/sup tp sbb bahan xde..so ummi ganti je dengan nugget..Jom tengok resipinyer. Bahan2: Mee wantan - …

Advertisements

Rendang Ayam Ummi

Salam Aidil Adha ummi ucapkan untuk semua..Alhamdulillah berkesempatan untuk berpuasa Sunat Arafah..Okay,untuk hidangan di pagi raya haji kali ni,ummi hanya menyediakan rendang ayam,ketupat dan nasi goreng..Di sini ummi kongsikan resepi untuk rendang ayam.Jom layan.. Bahan2: 2 ekor ayam - cuci dan toskan Santan pekat 1kg Bawang merah 1kg Bawang besar 2/3 biji Bawang putih 10 …

Resipi Cendawan Goreng

Resipi Cendawan Goreng Sedap!!!! Salam Ramadhan semua..mari ummi kongsikan resepi senang dlu starter menu untuk kita berbuka puasa..sangat mudah dan senang. Bahan2: Cendawan tiram - cuci dan toskan 1 biji Telur Tepung jagung+ tepung beras@Tepung goreng ayam/tempura Cara2: 1)Panaskan minyak dalam kuali. 2) campurkan kedua2 tepung dengan garam. 3)Kemudian pukul telur dalam bekas kosong. Celupkan …

Siakap Asam Pedas

Assalamualaikum..dah lama betul ummi tak update blog ni dek kerana kesibukan di opis..Ok,kali ni ummi nak share resipi asam pedas melaka..Resipi ni ummi belajar dari kakak ipar..Kebetulan ade stok ikan siakap..jadi ummi pun terus beli bahan2 sampingan untuk asam pedas nih.. Jom tengok resipi.... Bahan2: 1 ekor ikan siakap - potong dan cuci.Rendam dengan asam …

Bubur Kacang Durian

Bubur Durian Terengganu

Semalam Ummi dapat request dari big boss katenyer teringin nak makan bubur kacang durian..So tghari smlm kami pergi cari durian alhamdulillah ada. Ummi beli sebiji je ckup laa untuk bubur. Untuk masak bubur kacang ni biasanya kacang kene rebus lama tapi ummi gunakan periuk Noxxa. Sekejap jek masak bubur nih. Jom ummi kongsikan resipi. Bahan2: …